Næstformanden bliver 60

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Danmarks Lærerforenings kongres i sidste uge blev Stig Andersen genvalgt som næstformand, en post, han har beklædt syv år. Den 9. oktober kan han fejre 60-års-fødselsdag.

Stig Andersen er uddannet fra Gedved Statsseminarium og blev i 1971 ansat ved Sejs Skole i Silkeborg. Her har han været lærerrådsformand og tillidsrepræsentant og siden redaktør for kredsens blad. I 1982 blev han valgt som formand for Silkeborg Lærerforening, og seks år efter blev Stig Andersen valgt ind i DLF's hovedstyrelse, hvor han har slået sine folder lige siden. Som formand for fagligt udvalg i en turbulent periode fra 1992 til 2000 har han været centralt placeret i mange udmattende diskussioner og forhandlinger blandt andet om lærernes arbejdstid.

Gennem tre perioder blev Stig Andersen valgt til hovedstyrelsen med bred opbakning fra kredsene i Århus Amt, og i efteråret 1999 valgte kongressen Stig Andersen som foreningens næstformand. Det skete i tæt kampafstemning med Jan Trojaborg; men faktisk er det ikke konfrontation, der karakteriserer Stig Andersens arbejdsstil.

I 90'erne, hvor især kravene om kommunalisering af lærernes ansættelse og ændringer af arbejdstidsaftalen skilte vandene, og senere i hvervet som næstformand har han tværtimod været den, der gang på gang forsøger at få alle til at trække på samme hammel.

Fødselaren er medlem at bestyrelsen i Lærernes Pension, næstformand for Lærernes Centralorganisation og formand for Lærernes A-kasse, dlf/a, hvor han har stået i spidsen for en kraftig udvidelse med andre undervisergrupper og for en serviceorienteret stil, der sætter det enkelte medlem i centrum.

Også det internationale finder han kræfter til som medlem af bestyrelsen i den europæiske lærerorganisation, EIE-ETUCE.

Stig Andersen varetager herudover en lang række organisatoriske og politiske kontakter, hvor han er kendt som en saglig, konstruktiv og velargumenterende repræsentant for foreningen.

Danmark Lærerforening og dlf/a holder fødselsdagsreception onsdag den 3. oktober, klokken 15-17, på Vandkunsten 12 i København.