Anmeldelse

Univers på vers på vers ... på tværs!
Univers på vers på vers ... på tværs!

Univers på vers på vers ... på tværs!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Univers på vers på vers . på tværs!" er en eminent god samling af nye sange.

Konceptet er meget enkelt: Sange skrevet til skolens temaer hen over året og årene; ABC, trolde, cirkus, junglen, persisk marked og så videre. I alt 12 sange - og enkelt på den måde, at de første sange tekstmæssigt er meget nemt lært og relativt korte, hvorefter de bliver længere og sværere igennem bogen.

Sagt meget kort: Her er aldeles fremragende sange! Med de to vindere af årets børnesangskonkurrence henholdsvis 2007 og 2008, Fødselsdagssang og ABC som de oplagte ørehængere, men suppleret af først og fremmest Cirkussang, Univers og Junglesang. Det er sange, der bliver ved med at vende tilbage efter gennemlytning af cd'en, hvorpå fremtrædende danske jazzmusikere spiller, og efter gennemspilning ved klaveret. Disse sange kan til enhver tid stå alene, men også de øvrige sange er glimrende i den tematiske sammenhæng.

Anders Jacobsen er dygtig til at skrive sangbare, mundrette tekster med indhold; pudsige ordbilleder og sammensætninger, der ofte udtrykker en barnlig undren over sproget og livet; underfundige og humoristiske, men uden at blive platte.

De gode og meget sangbare melodier er med afsæt i jazzen og bossaen becifret med mange firklange, altererede og (halv)formindskede akkorder og klinger meget smukt. I et par af sangene kan en akkordforenkling være på sin plads, hvis man foruden at spille og synge også gerne vil have kontakt med børnene.

En meget anbefalelsesværdig udgivelse - glæd dig til at synge sangene med børnene!

Powered by Labrador CMS