Debat

Tavshed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vedrørende indlæg om DLF og dlf/a: Først tak til redaktøren for at bringe mit indlæg i Folkeskolen nummer 1-2 i år. Dermed fik jeg jo en reaktion fra foreningen desværre den eneste så jeg vil gerne prøve med et indlæg en enkelt gang mere.

Arrogance, ligegyldighed eller glemsomhed?

Det er dét spørgsmål, som jeg stiller mig selv, når jeg oplever tavsheden hos min fagforening og min arbejdsløshedskasse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I Folkeskolen spurgte jeg i januar til baggrunden for, at jeg i længere tid i 2004 havde måttet undvære min efterløn. Stig Andersen lovede bod og bedring og også, at jeg ville få svar på min konkrete henvendelse.

Fem måneder mere er gået. Hverken foreningen eller dlf/a har reageret. Kun dét, at mit indlæg blev bragt i dette blad, gør, at jeg ved, at det er modtaget, og at det er læst. Jeg har nu tilkendegivet direkte, at når DLF heller intet foretager sig, så må medlemskab heraf i hvert fald være irrelevant.

Med det sparede kontingent kan jeg vel i løbet af nogle år reducere mine tab for 2004. Som formanden for Mariager Lærerkreds sagde om en tilsvarende, men mindre sag: »Det betyder noget for privatøkonomien at have overtræk på kontoen«.

Svar

Dit principielle spørgsmål til foreningen fremgår af læserbrevet til Folkeskolen, som jeg besvarede i nummer 1-2 fra januar i år. Ansvaret for den konkrete sagsbehandling er derimod alene dlf/as. Derfor lovede jeg dig samtidig et konkret svar fra dlf/a på den henvendelse, du sendte hovedbestyrelsen den 30. december 2004.

Jeg må ærligt tilkendegive, at dit nye læserbrev kommer noget bag på mig, da jeg regnede sagen for afsluttet med mit svar på vegne af hovedbestyrelsen dateret 7. januar 2005. Men jeg kan konstatere, at du åbenbart ikke har modtaget svaret. Dette er derfor nu tilsendt dig både per mail og per brev.

Af svaret fremgår det, at hovedbestyrelsen på baggrund af din henvendelse om forsinket udbetaling af efterløn omgående bad a-kassens administration træffe foranstaltninger til at sikre mod de fejlkilder, der kunne konstateres i din sag. Det er sket. Så vi har i høj grad taget din henvendelse alvorligt. Herudover har hovedbestyrelsen besluttet en række tiltag, som generelt har forbedret a-kassens service. Jeg kan love dig, at vi nøje vil følge udviklingen og gøre alt, hvad vi kan, for at sikre alle medlemmer rettidig udbetaling af penge og den fornødne hjælp og rådgivning. Så medlemskabet er bestemt relevant, for vi bruger altid medlemshenvendelser til konstruktivt at vurdere, om der er noget, vi kan gøre bedre. Jeg kan kun kvittere for din langmodighed i sagen, hvor du klart kunne forvente et svar og det hurtigt.

Stig Andersen, næstformand for DLF og formand for dlf/a