Anmeldelse

Grækenland

En stat i EU

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En fantastisk flot geografibog, der giver et tydeligt og præcist blik ind i Grækenlands sjæl. Historiske, samfundsfaglige og geografiske elementer behandles i bogen og giver læseren en god vinkel på et fagligt arbejde med Grækenland. Bogen er primært til folkeskolens ældste klasser og vil bestemt give eleverne en forståelse af den græske mentalitet. Grækenland kan historisk set opfattes både som Europas vugge og som verdens navle. Bogen prøver indholdsmæssigt at indfange disse dimensioner gennem blandt andet følgende afsnit: Guders og grækernes land, befolkning, det klassiske Grækenland, uafhængighed, land- og havbrug, industri, handel, kultur og turisme.

Beskrivelsen af Grækenland i denne bog er præcis og relevant og vil bestemt give de ældste klasser en lyst og motivation til det faglige arbejde.

Billederne i denne bog er næsten en fortælling i sig selv. Mange rigtig gode og illustrative fotos følger teksten gennem hele materialet. Der er en god sammenhæng mellem tekst og billede. Billederne vil givetvis anspore elever til at gå dybere i teksten, men også give lyst til at fordybe sig i den græske geografi generelt.

Bogen er skrevet med et nærvær, der giver læseren en god forståelse for den almindelige grækers hverdag og den græske situation i et nyt Europa. Det gør bestemt bogen levende og yderst anvendelig i folkeskolens ældste klasser men billedsiden kan bestemt bruges af alle skolens klasser.

Skal man besøge Grækenland på næste rejse, giver bogen også et rigtigt godt udgangspunkt.

Kan anbefales til alle historie- og geografilærere ja, til alle lærere.