Anmeldelse

Hvad er islam?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en meget interessant udgivelse: En samtalebog for større børn om islam. Forfatteren har tidligere udgivet en samtalebog om racisme, og nu følger så en anden. Bogen er interessant på flere måder, fordi den gør meget ud af forskellene på det at være af arabisk herkomst og det at være muslim eller ej, og samtidig gøres det klart, at bare fordi man er i et land, hvor mange er muslimer, behøver man ikke selv at være det. Og fordi man er muslim, behøver man heller ikke at være fanatisk eller terrorist.

Bogen er også interessant på det formidlingsmæssige område. Der er en meget naturlig, ligeværdig og nysgerrigt engagerende dialog mellem far og datter, en dialog, som er så dejligt fri for belæringer og bedreviden. Samtidig er bogen ekstremt nem og lige til at læse, selv for børn fra tiårsalderen, hvilket gør den meget børneegnet, ikke mindst i undervisningen i dansk som andetsprog. Selvom bogen er letlæst og selvfølgelig i sin argumentation og forklaringer, er det også en bog, som voksne kan få stor glæde af at læse. Så målgruppen er faktisk alle og enhver, der gerne vil vide noget om, hvad islam egentlig er som historie, kultur og religion. Læs bogen og gør den eventuelt til kanonlitteratur i folkeskolen, da den kan skabe den nødvendige indsigt og dialog blandt kristne og muslimer overalt i denne verden.