Den farverige middelalder

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra den 8. juni til den 24. oktober kan man på Nationalmuseet se særudstillingen 'Den farverige middelalder'. Her gøres der op med myten om, at middelalderen var en mørk og dyster tid med fattigdom, undertrykkelse og elendighed. Med originale genstande, rekonstruktioner, lys og lyd vises, at middelalderen var en dynamisk og dramatisk tid præget af højt udviklet kunst og kultur. Udstillingen er bygget op over 12 månedsbilleder, der skildrer årets gang. Til hvert af billederne er knyttet et temaafsnit, der viser væsentlige aspekter ved middelalderens samfund. Yderligere oplysninger om udstillingen samt en liste over undervisningstilbud findes på museets hjemmeside: www.natmus.dk

Der er også udarbejdet et undervisningsmateriale til 4.-7. klasse om udstillingen. Det kan rekvireres på telefonnummer 3347 3838.

I anledning af Middelalderåret tager teatergruppen Dramateam rundt i landet med deres levende, dramatiske historiefortælling om middelalderen. Her kan man møde munken Fader Marcus, som sælger afladsbreve, blive spået af den kloge kone Dea Løvn, høre om kirkens magt og riddernes kampe, hvad middelalderfolkene fik at spise, hvad børnene legede, og hvad de voksne lavede i fritiden. Alt sammen krydret med historier fra lokale middelalderkirker, klostre og sagn. En forestilling, som tilpasses tilskuernes alder, varer tre timer og koster 2.100 kroner. Flere oplysninger hos Dramateam på telefon 9852 5101.