27 elever på 40 kvadratmeter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lars Haarløv, forælder til en datter i 1.b på Ny Hollænderskolen på Frederiksberg, har fået nok. Der er 27 elever i klasselokalet, der er mindre end 40 kvadratmeter. I den anden 1. klasse er der også 27 elever. I den tredje er der 28, lovens maksimum. I deletimerne må noget af undervisningen af og til foregå på gangen.

Lars Haarløv og en række andre forældre har nu bedt om et møde med kommunalbestyrelsen (mandag aften efter redaktionens slutning).

- Vores mål er at få klassekvotienten ned på 24 i 1. klasse, siger Lars Haarløv, der også sidder i skolebestyrelsen.

- Desuden vil vi spørge kommunalbestyrelsen om, hvordan man vil løse det generelle pladsproblem på skolen.

Skoleleder Jens Hammer bekræfter, at skolen pladsmæssigt befinder sig på smertegrænsen.

- Skolen er projekteret til to spor, men i øjeblikket har vi tre spor fra 0. til 4. klasse. Vi kan klare næste år med, men derefter får vi vandreklasser, hvis der ikke sker noget, siger Jens Hammer.

- Vi mangler også 35 pladser i skolefritidsordningen.

Det er ikke kun Ny Hollænderskolen, der har pladsproblemer, også for eksempel Skolen på Duevej og Skolen ved Bülowsvej vånder sig. På Frederiksberg stiger elevtallet 47 procent frem til 2009. Gennemsnittet på landsplan er 20 procent frem til 2005.