Center for tosprogede

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag den 9. maj åbnede undervisningsminister Ole Vig Jensen (det Radikale Venstre) og Ishøjs borgmester Per Madsen (Socialdemokratiet) Udviklingscentret for undervisning og uddannelse af tosprogede børn og unge.

Udviklingscentret er placeret i Ishøj, og det er en selvejende institution, der er oprettet af Undervisningsministeriet. I centrets bestyrelse sidder blandt andre repræsentanter for Komunernes Landsforening, Amtsrådsforeningen, Ishøj Kommune og Rådet for Etniske Minoriteter.

Baggrunden for centret er det stigende antal tosprogede børn og unge i uddannelsessystemet. Ved årtusindskiftet vil hver tiende elev i grundskolen være tosproget, og i løbet af fåår vil situationen være den samme på ungdomsuddannelserne.

Ole Vig Jensen sagde ved åbningen, at han håber, at centret kan samle og formidle de mange erfaringer med tosprogede elever, som findes rundt omkring på skolerne og i kommunerne.