Debat

Madsen og sjakalerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Erik Thyge Nielsen spørger psykologfiffigt, om jeg ikke føler mig lidt ussel - lidt sjakalagtig - lidt af en åndelig ådselæder? (Folkeskolen nummer 19).

Tværtimod, for selvom jeg jager ofte, gerne og længe - jager jeg altid alene! Aldrig i flok! Som sjakalerne. Der som bekendt tilbringer dagen i skjul og går på 'jagt' om aftenen - i småflokke og helst efter ufarlige smådyr, eller eventuelt omringer større allerede svækkede dyr. Til selvakkompagnement af klagende gølyde!

Og i øvrigt gerne holder til, hvor større rovdyr færdes, for at fortære deres efterladenskaber. Hvem vil kalde det dåd?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nej, hr. psykolog, prøv at udfordre de farlige dyr! Også om du får skrammer - eller endda taber. For sjakaler, der 'jager' Madsen, er ingen mangelvare.

Se blot, hvordan redaktøren af Folkeskolen har engageret en klaverstemmer i parforcejagten på Madsen! (Folkeskolen nummer 16). Kan vi mon fremover forvente en tandlæges eller mekanikers bidrag?

Eller en speciel rubrik med fri adgang for alle, der har en mening om - Madsen?

Men for at sige det kort til Erik Thyge Nielsen: Det, der keder og irriterer mig, er forudsigeligheden og den småborgerlige ærbarhed, der sjældent har andet at byde på end henvisninger til åndssvage undersøgelser - eller synspunkter der er nøje afstemt med, hvad der er stuerent i de salonpædagogiske kredse.

For så mange kan da vel ikke mene så lidt og så kedeligt?

Niels Christian Christensen

Bagterpskolen, Hjørring

Powered by Labrador CMS