Debat

Kolleger i ed

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For tiden er der gang i debatten om undervisning. Vores statsminister, finansminister og økonomiminister ytrer sig uden at have deres kollega, undervisningsministeren, ved deres side, så han bliver nødt til at skrive debatindlæg i aviserne for at komme med sin version af sagen.

Debatten handler for en 'sjælden' gang skyld om folkeskolen. Stats- og økonomiministeren er vist enige om, at de vil 'have noget for pengene'! Der skal vist nok set med deres øjne laves mere for de samme penge. Vi skal have mere undervisning, vel at mærke uden at øge udgifterne. Statsministeren kan i sit regnestykke presse citronen uden at blive våd på fingrene. Det er godt gået, men også bakket effektivt op af ministeren med økonomien.

Så 'gør' undervisningsministeren! Han har 'tegnet en kontrakt med den danske folkeskole'! Det handler om 'ny folkeskolelov' og en ny lov, så lærerseminarierne kan 'uddanne til den nye folkeskolelov'. Det lyder virkelig flot! Undervisningsministeren slår til lyd for, at man skal 'lægge krabasken på hylden'. Der skal 'tillid til', 'opbakning' og 'tålmodighed'! Selv Frank Dahlgaard får en over snuden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er alt sammen rigtige og kloge ord. Men jeg synes undervisningsministeren skulle tage sine kolleger (stats- og økonomiministrene) i ed, før han stiller brugerne af folkeskolen i udsigt, at nu kommer der både ro og ressourcer til for at opfylde de 'nye krav'.

I en artikel i dagspressen omhandlende kommunernes prioritering af deres økonomi kommer 'børn' meget højt på listen! Men hvad ser vi? Nej, vel!

Det ville være sundt om vi for en gang skyld fik de flotte mål til at passe med den virkelighed, politikerne er villige til på vælgernes vegne at byde! Sæt for en gang skyld 'tæring efter næring' og lad os så se hvilken folkeskole det er, politikerne virkelig ønsker. At lade brugerne tro et og så skabe rammer, der ikke lader denne tro være gørlig, er efter min bedste mening ikke mindre end dobbeltmoral!

Men, som man siger: Hvis moral er godt, må dobbeltmoral være dobbelt så godt!

Hans Houmøller

Rødovre

Statsministeren kan i sit regnestykke presse citronen uden at blive våd på fingrene.