Peter Jerichau

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vallensbæk Lærerkreds' tidligere formand, Peter Jerichau, er gået bort den 14. oktober 2017, 64 år.

Peter var ansat i Vallensbæk Kommune i mere end 30 år. Han blev valgt til tillidsrepræsentant på Pilehaveskolen i 1989, og derved blev han også kredsstyrelsesmedlem. Peter var næstformand i mange år, inden han i 2007 blev valgt til formand.

Peter var meget hjælpsom og mødte altid en med smil på læben. Han havde et brændende engagement for lærerne i Vallensbæk. Han kæmpede for at skaffe dem så gode arbejdsforhold som muligt. Derfor gjorde det rigtigt ondt på ham, da lov 409 blev vedtaget.

Rigtig mange medlemmer oplevede hans store engagement under lockouten i 2013, hvor Peter var den, der samlede alle trådene og holdt fanen højt. Lockouten og vedtagelse af lov 409 med de følger, det havde for lærernes arbejdsforhold, gjorde, at Peter valgte at gå på pension i 2015.

Det er ikke helt til at forstå, at Peter ikke er her mere. Det er ikke mere end en lille måned siden, vi sidst var sammen. Her spurgte Peter som noget af det første ind til, hvordan forholdene var for kredsens medlemmer. Så selv om det er tre et halvt år siden, Peter stoppede som formand, lå lærernes arbejdsforhold i Vallensbæk ham stadig på sinde.

Vores tanker går til hans kone Lis samt børn, børnebørn og oldebørn.

Powered by Labrador CMS