Anmeldelse

www.odaogole.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er sket en del, siden jeg selv modtog seksualvejledning i skolen. Dengang var aids noget meget nyt og meget mystisk. Hvordan var det nu, at det smittede? Hvad skulle man passe på? Og var de smittede ikke selv ude om det? Det var nærmest et "Kainsmærke" at få aids. Mange blev fyret fra deres arbejde, og ellers blev de isoleret som spedalske eller det, der var værre.

Nu er der kommet en ny hjemmeside, hvor man blandt andet kan vinde et års forbrug af kondomer, det vil sige 365 styk. Hold da op, hvor må de unge være flittige! Derudover rummer hjemmesiden skæg og ballade med en fræk quiz med gode og relevante spørgsmål. Der er også et rigtig plat kondom-memo, hvad skal man egentlig med det? Der er en interaktiv tegneserie om Oda og Ole, der møder hinanden en mørk aften og bliver rigtig interesserede i hinanden. De mangler bare kondomer, og hvor skaffer man så dem i et improviseret øjeblik. Ole cykler febrilsk og svedende rundt for at finde en automat, mens Oda er lettere desperat over for veninderne, indtil der er en, der vil låne hende to kondomer. Så er der fred for Oda! Oda og Ole hygger sig både aften og næste formiddag, og så skal de i svømmehallen. Her møder de Hans, der vistnok har hiv, og hvordan smitter nu det? Kan man svømme og være i sauna med en, der har hiv eller aids? Jo, det kan man godt! Pyha! Så lærte vi det.

Og så er der et pik-spil med informationer og sjov. Der er på ingen måde nogen løftet pegefinger i denne undervisningsside, men behøver det at blive "sovset ind" i al mulig "lir"? Måske er det stadig lidt svært for lærerne at tage det helt roligt og naturligt, når der skal snakkes om sex og følelser? Men siden kan godt bruges som god "infotainment", hvis man vel at mærke også husker at tale mere seriøst med de unge. Det er jo et vigtigt undervisningsemne, som bør tages lige så seriøst som andre fag i skolen.