Anmeldelse

Fuck hva' nice / Sofies år / Ingen skal kalde mine forældre tabere / Idas vilje

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Robust" består af fire selvstændige dokumentarfilm af kendte børnefilmsinstruktører. Hver især giver de deres bud på livsbekræftende portrætter af teenagere, der har været lidt mere igennem end de fleste. I Aage Rais-Nordentofts film "Ingen skal kalde mine forældre for tabere" møder vi den 16-årige og velfungerende Johannes, der hele sit liv har boet på børnehjem, og hvis forældre begge er psykisk syge. Anders Gustafsson portrætterer i sin film "Fuck hva' nice" pigen Kristine, der blev anbragt i familiepleje som seksårig. Instruktøren Cæcilia Holbek Trier viser i sin film "Sofies år" i dagbogsform, hvordan Sofie kæmper med sygdommen Obsessive Compulsive Disorder. I filmen "Idas vilje" skildrer instruktøren Hans Fabian Wullenweber, hvordan pigen Ida, tynget af problemer i familien, har genfundet lysten til livet gennem dansen.

De fire forskellige dokumentarfilm har det tilfælles, at de tegner positive, energiske og solidariske ungdomsportrætter. Det er tankevækkende og følsomme historier, der uden tvivl vil vække genklang og identifikation - også iblandt helt almindelige unge mennesker. Serien anbefales i samfundsfag og danskundervisningen i 7.-10. klasse.