Debat

Tilfredshed varierer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Ledere føler sig svigtet'. Under denne overskrift i Folkeskolen nummer 16 i forbindelse med, at lærerne på Vestfyn stemte nej til frikøb af Ledernetværksstyrelsen, er følgende citat:

'Fagligt aktive ledere skal ikke stilles bedre end kredsstyrelsen. Men de skal heller ikke stilles ringere. Hvis det viser sig at være tilfældet, må lederne ud af de lokale kredse', siger Jens Færk.

Det er den sidste sætning vedrørende 'lederne ud af de lokale kredse', jeg har behov for at give en kommentar med på vejen, da jeg ikke helt kan genkende min udtalelse så kategorisk formuleret.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

På Lederforeningens repræsentantskabsmøde i marts måned i år blev en af de helt klare konklusioner, at det lokale samarbejde med lærerkredsen var basalt for Lederforeningen.

Det er klart, at den måde, man praktiserede dette samarbejde på i kredsene, er vidt forskellig fra kreds til kreds. Det er også tydeligt, at den anvendte tid og behov for tid til samarbejdet dels i selve Ledernetværket og dels i samarbejdsrelationerne med lærerkredsene er forskellig fra kreds til kreds.

Det er heller ikke en hemmelighed, at tilfredsheden hos lederne med det lokale samarbejde med lærerkredsen er varierende, afhængig af hvor i landet man befinder sig.

Derfor har jeg udtrykt min ærgrelse over, at lærerne på en generalforsamling i et område, hvor jeg ved, der er et godt fungerende samarbejde mellem lederne og lokalkredsen, har nedstemt ledernes ønske om frikøb til ledernetværkets arbejde. I den sammenhæng har jeg udtalt, at hændelsesforløbet på Vestfyn nødvendigvis må indgå i Lederforeningens overvejelser vedrørende ledernetværkets lokale konstruktion, når modellen for Lederforeningen skal evalueres - senest på kongressen 2001.

Antallet af kredse, der giver udtryk for, som kredsformand Heine Bekskov i artiklen er citeret for at have udtalt, at lederne skal have en mere selvstændig placering i DLF med egen økonomi, hvorefter man kan indgå samarbejdsaftaler lokalt, er stigende. Synspunktet blev da også formuleret på repræsentantskabsmødet i marts og mødte sympati.

Men det er vigtigt for mig at fastslå, at vi fortsat ønsker en fælles forening, hvor vi må se på lokale muligheder og behov. Det er mit håb, at DLF's organisationsudviklingsprojekt medvirker til, at vi finder den rigtige model for det lokale samarbejde mellem lederne og kredsen, et samarbejde, som er så vigtigt for alle parter med rod i folkeskolen.

Jens Færk

formand for

Lederforeningen i DLF