Uskolet

Nyt regeringsudspil vil fjerne ni ud af ti fag i folkeskolen

Publiceret

I løbet af den samlede skoletid stifter en gennemsnitselev i folkeskolen bekendtskab med op til omkring 20 forskellige fag, og det er alt, alt, alt for mange, mener regeringen. 

I det nye folkeskoleudspil lægges der derfor op til at “sætte folkeskolen fri”, som det hedder: “Vi foreslår, at for hver gang der findes ti fag, så fjerner vi de ni af dem”.

Regeringspartierne er også parate til at sætte konkrete navne på nogle af de fag, der skal ofres. 

“Tag nu som eksempel faget historie”, står der i udspillet. “Her skal eleverne blandt andet 'opnå sammenhængsforståelse i samspil med et kronologisk overblik'. Helt ærligt! Eller hvad med geografi, hvor man skal kunne 'perspektivere til omverdenen og relatere indholdet i faget til udvikling af naturvidenskabelig erkendelse'”.

“Nej, der er proppet alt for meget teori og for mange abstrakte begreber ind i timerne”, hedder det i udspillet. 

“Lad os så hellere droppe de mange fag og i stedet sende eleverne ud i virkeligheden, så de kan blive bedre til høvdingebold”. 

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.