Anmeldelse

Olie: Det sorte guld

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle kender det, og alle er forbrugere af det i en eller anden form. Nogle misbruger det endda på det groveste. Olie, som dette hæfte handler om, er på dagsordenen rigtig mange steder rundt om i verden. Knapheden gør nærmest olie til guld, hvilket man selv aldrig er i tvivl om efter et besøg på tankstationen. I dette lille hæfte stilles der skarpt på den meget centrale rolle, olien spiller rundt om i verden - på godt og ondt. Det sidste fylder dog klart mest. Hæftet er opbygget af små artikler, der hver især fortæller sit. Der fortælles om oliesheiker, forgiftede søer, om indianere i Ecuador og meget andet. Der er naturligvis også sider af mere faktuel art, som fortæller om oliens oprindelse, og hvad det bruges til i hverdagen. Til serien hører en hjemmeside, der dog virker noget statisk i sin opbygning.

Hæftet henvender sig primært til de ældste klasser, og den lidt smarte og artikelorienterede opbygning skal nok fænge de unge, hvis det bruges rigtigt, for eksempel i et større samarbejde mellem naturfagene og samfundsfag. Hvis hæftet til gengæld bruges i for fagligt snævre sammenhænge, kan det let have den modsatte effekt.

Powered by Labrador CMS