Anmeldelse

Skabelsen og Abraham, Sara og Isak

Skabelsen og Abraham, Sara og Isak

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To af urfortællingerne, skabelsesberetningen og beretningen om Guds ordre til Abraham om at ofre sin søn, præsenteres her i meget enkle udgaver og er som skrevet i forordet særdeles velegnede til de mindste klasser og måske kor og (måske i særdeleshed) juniorkonfirmander.

Fakta:

Titel: Skabelsen og Abraham, Sara og Isak

Pris: 160 kroner

Sider: 56 sider

Type: Bog

Forlag: Dansk Sang

"Skabelsen" baseres på syv oplæsere. Det tekststykke, der svarer til hver af de syv dage, omkredser en sang, der tematiserer denne tekst. Stykket baseres således på vekselvirkningen mellem (skiftende) oplæsere og resten af klassen (juniorkonfirmandholdet), der synger sangene.

"Abraham, Sara og Isak" er et lille skuespil med i alt 15-17 personer (replikker til otte af disse) på rollelisten. Dialogen, regibemærkninger og de tre sange er trykt sammenhængende, så stykket er meget nemt at komme i gang med.

Sangene er fint tilpasset alderstrinnet, de vil være nemme for børnene at lære og vil, tror jeg, fungere rigtig godt i sammenhængen.

Bagerst i hæftet er en kort gennemgang af fortællingerne, baggrundsviden, forslag til supplerende aktiviteter samt forslag til kostumer og rekvisitter.

I forordet præsenterer ophavsfolkene til stykkerne deres intentioner, nemlig (i den korte version) at børn i samtale og via musisk aktivitet og tværfaglighed får kendskab til og oplevelse af fortællinger fra det gamle testamente. Og selvfølgelig at de, via samtalen og et ekspressivt udtryk, forholder sig til fortællingerne.

Meget brugbart  til samarbejde mellem fagene dansk, musik, billedkunst.