Anmeldelse

Throne in the wall

Sammenspil for slagtøj

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En udgivelse af et stykke musik for keyboard, vibrafon, to marimbaer, bas og trommer henvender sig ikke primært til brug i folkeskolen. Sværhedsgraden og antallet af deltagere taler imod. Der er da også angivet en målgruppe, musikskolerne, og en sammenspilsgruppe i musikskoleregi eller på gymnasieniveau vil kunne få stor glæde af stykket.

Klaver, trommer og bas lægger den rytmiske og harmoniske bund under vibrafonen og de to marimbastemmer, der i store passager er parallelførte. Disse stemmer stiller ret store krav til udøverne. Med beskrivelserne funk beat og latin feeling og med stærkt krydrede akkorder og angivelse af solopassager i såvel trommestemmen som melodiinstrumenterne må stilen nærmest betegnes som fusion.

I en kort medfølgende kommentar anføres, at stykket i denne trykte form blev spillet første gang til Spil Dansk-dagen i 2004, men at en tidligere version allerede i 1991 blev opført af fusionsbandet "Däga".

Med omslagsnoter på engelsk må forlagets ambitioner med denne udgivelse række ud over landets grænser.