Anmeldelse

På højkant

Frugt / Penge / Turen / Lærervejledning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"På højkant" er en matematikserie til indskolingen, der består af tre temahefter, en kopimappe og en lærervejledning. De tre temaer, der beskrives i temahefterne, er Frugt, Penge og Turen.

Lærervejledningen gennemgår grundigt hvert enkelt opslag i de tre temahefter og de dertil hørende sider i kopimappen. Der gives mange ideer til samtaler om de enkelte emner og løsningsformer, og der lægges fra forfatternes side vægt på, at matematikken er et redskab til at beskrive den virkelighed, børnene lever i, og at børnene skal gøre deres matematiske erfaringer ud fra den dagligdag, de kender som deres.

Forfatterne pointerer også, hvor vigtigt det er, at børnene får den fornødne tid til at løse de matematiske problemer på deres egen måde. Foruden den konkrete matematik giver vejledningen mange forslag til lege og værkstedsaktiviteter. Der angives forskellige måder at gribe fat om emnerne på, hvilket tilgodeser børnenes forskellige læringsstile. Der lægges også stor vægt på at lade børnene eksperimentere og kommunikere og derigennem bruge deres fantasi.

Den matematiske tænkning er meget bred, og for at styrke børnenes matematiske interesse lægges der op til tværfagligt samarbejde og gerne storylineaktiviteter eller andet, hvor hele klasserummet er inddraget. I vejledningen er et lille afsnit med tværfaglige ideer og et om tværfaglighed og matematik.