Debat

Røstende

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skælv har ramt Danmark, og bævende ser man resultatet af dets omfang. Pisa-undersøgelse hed skælvet, og det er ikke rar læsning. Ganske vist lå fire privatskoler i København over gennemsnittet for topscoreren, Finland, men tre lå under niveauet for Brasilien, som formodentlig ikke er imponerende. Guderne må vide, hvor folkeskolen befinder sig, men man har sandelig ikke videre lyst til at kende til deres viden, for man tænker: Hvordan i alverden skal eleverne også komme ud af Amazonas sump, når de evigt farer til alt muligt mellem himmel og jord. Eksempelvis fordybelsesuger, og dem er der mange af, hvor 80 procent af eleverne måske fordyber sig, men hvor sådanne for resten hverken er fugl eller ..., ja måske snarere fisk, for mod bunden synker de og er med til at sænke Danmark mod Brasilien. Nu skal jeg ikke her slå til lyd for 50'ernes og 60'ernes solarium, der gjorde skolen sort, og hvor formålet med undervisningen syntes at have været, at eleverne holdt kæft, så læreren havde ro til at læse sin avis! Men resultatet af Pisa-undersøgelsen, hvad alle, der ikke synes at have fingeren på pulsen, altså skolen, end måtte have af bortforklaringer, er så røstende og råber til himlen, der må skælve, når det ikke rettelig ser røstende stavet med y!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler