For 25 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Venstreorienterede abekatte

Ballerups socialdemokratiske borgmester Kaj Burchardt betegner ti procent af sin kommunes omkring 800 lærere og en hel del af bibliotekarerne som henholdsvis »rendestensundervisere« og »venstreorienterede abekatte«, som misbruger deres stilling til en ensidig socialistisk nedbrydning af kommunens børn.

»Der er masser af forældre, som er rasende på denne socialistiske indoktrinering, men de tør ikke reagere af frygt for, at det skal gå ud over børnene. Det er givet, at disse rendestensundervisere ikke skyer noget middel og straffer børnene, hvis forældrene reagerer. Det er ganske enkelt utilstedeligt, at bibliotekarer og lærere indkøber bøger som Gadekampen for offentlige midler, og jeg vil have, at folk skal få øjnene op for den undergravende virksomhed, der foregår«.

Borgmesteren indrømmer dog, at han næppe har noget flertal i kommunalbestyrelsen for sine synspunkter: »Men jeg kan i hvert fald råbe op, og jeg skal nok få sat en stopper for det her, selvom jeg ikke har min strategi helt klar«.

Danmarks Lærerforenings formand, Jørgen Jensen, betegner borgmesterens udtalelser som »lidet gennemtænkte«.

Folkeskolen nummer 11

Marts 1980