Anmeldelse

Musikken fortæller

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det ene af Ingrid Oberborbecks udgangspunkter i denne bog er den mangfoldighed af fantastisk musik, vi har adgang til. Det andet udgangspunkt er et ønske om at fremme den kropslige og stemmemæssige improvisation i musiktimen. For improvisationens egen skyld, men også for derigennem at lytte anderledes og bedre til musikken.

Fakta:

Titel: Musikken fortæller

Forfatter: Ingrid Oberborbeck

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

På en dobbelt-cd har forfatteren udvalgt 44 stykker musik af forskellig karakter og med forskelligt udtryk. Musik fra forskellige tidsperioder, forskellige verdensdele, fra den rytmiske verden og fra den "traditionelle"; såvel folkemusik som klassisk musik.

Under overskrifterne "Dansen gennem tiden", "Kontraster", "Fortællinger om naturen", "Stemmernes musik" og "Når det swinger" præsenteres en mangfoldighed af gode, spændende og brugbare idéer, der alle har til hensigt at hjælpe børnene og musiklæreren med at eksperimentere og improvisere med kroppen og stemmen.

Når forfatteren i forordet definerer bogen som henvendt til alle, der er interesserede i en elementær-kropslig og skabende tilgang til musik, er det en overordentlig præcis karakteristik. Her lægges virkeligt op til at lade musikkens form og udtryk afspejle sig i et skabende, musisk udtryk.

Forfatteren skal også have ros for udvælgelsen af de mange fantastiske musikstykker, kendte og ukendte. Mens man lytter - og læser Oberborbecks kommentarer og forslag - kommer man næsten automatisk til at gå videre og selv finde på forslag til aktiviteter og opgaver - så appellerende og inspirerende er musikken!