Anmeldelse

Hjertets sprog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske sange for børnekor arrangeret i svingende, brasilianske arrangementer.

Fakta:

Titel: Hjertets sprog

Forfatter: Stenia Degas, Jorge Degas

ISBN: 978-87-7612-353-6

Pris: 180,00 kroner

Sider: 28 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

Sange som "Det er i dag et vejr", "Højt på en gren en krage" og "Jeg gik mig ud en sommerdag" og flere gode, slidstærke sange fra denne tradition. Derudover et par folkeviser - og som et af de mest spændende indslag sangen "Rejsen". "Rejsen" er parret Degas' sang i anledningen af det overståede H.C. Andersen-år: Hvad tænkte digteren under sine mange rejser?

De i alt 11 sange er indspillet på en cd, som er et helt nødvendigt arbejdsredskab i tilegnelsen af arrangementerne. Der er rigtig megen inspiration at hente her. Det er en dejlig cd at lytte til, let og luftig, og den er med til at give et meget andet indtryk af mange af de sange, vi ellers kender særdeles godt. Specielt vil jeg nævne folkevisen "Agnete og havmanden", der med sine 24 vers nok ellers kan være en udfordring. Let og lys og inspirerende er den her og således også meget velegnet i en danskmæssig sammenhæng.

I forhold til arrangementerne er cd'en som nævnt helt nødvendig - Jorge Degas' finurlige becifringer, betoninger og med- og modstemmer vil være meget svært tilgængelige alene ud fra det grafiske nodebillede.

Bedømt som helhed er det et spændende projekt, hvor Jorge Degas' brasilianske musikforståelse og tilgang til musikken møder et udsnit af vores tradition for slidstærke, melodiske sange med et meget spændende resultat til følge.