Anmeldelse

Forny din stil

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dorthe Brøgger har et godt greb i tiden forstået som en fascinerende og stilsikker pejling af genbrug - finere genbrug - vintage og det at iscenesætte sig selv. Under begrebet customizing, der ellers mest har været forbundet med blankpoleret krom på overdådigt udsmykkede dollargrin og gamle Harley'er, giver hun en stribe friske bud på, hvordan man kan udtrykke sig gennem personlig "customizing" af tøj og tilbehør.

Fakta:

Titel: Forny din stil

Forfatter: Dorthe Brøgger

Illustrator: Dorthe Brøgger

ISBN: 978-87-17-03942-1

Pris: 199 kroner

Sider: 104 sider

Type: Bog

Forlag: Nyt nordisk forlag

Bag tidssmarte ord som styles, twiste og trendmake gemmer sig en skøn kreativitet og et godt og gedigent blik for udtryk og individuelle muligheder. Rent håndarbejdsmæssigt leges der med helt enkle effekter, med feminine ideer og med masser af forslag til, hvordan projekter kan gribes an.

Bogen er ikke direkte en bog til undervisningsbrug, men vil med garanti blive nærkigget af store tøser med sans for tøj og mode. Dens styrke er inspirationen og en gennemgående personlig begejstring for det at finde og ikke mindst at finde på. Gamle broderier, perler, knapper og anden pynt indgår i behersket og stilstærk fornyelse af enkelte beklædningsting. Dertil kommer et lækkert udstyr - rent bogmæssigt - hvor fotografering, papirkvalitet og layout spiller godt sammen med bogens indhold. En inspirerende sag, der sagtens kunne være en konfirmationsgave eller en venlig hilsen til udvalgte elever efter 9. klasse.