Anmeldelse

Dyrefilt med filtenålen

Dyrefilt med filtenålen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved første kig endnu en bog om nålefiltning - ja og ... Men stop en halv. Her er talentet til forskel. Birgitte Krag Hansen har med sin bog "Dyrefilt med filtenålen" lavet et projekt, der fungerer på flere planer.

Fakta:

Titel: Dyrefilt med filtenålen

Forfatter: Birgitte Krag Hansen

Pris: 298 kroner

Sider: 117 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Klematis

Bogen er pædagogisk opbygget, så selv travle håndarbejdslærere uden mulighed for at tage på kursus kan komme i gang med teknikken gennem selvstudium. Den har en rolig rytme, der i de indledende illustrative afsnit giver en god fornemmelse for, hvordan der kan arbejdes med kartefloret, råulden og alle varianterne. Tekniske enkeltområder som nåleteknikker, farvelægning og overflade-/efterbehandling gennemgås, så resultatet har en chance for at overleve aktiv brug efter selve fremstillingen. Siden gennemgås basal fremstilling af kropsform, dyreansigter, ører og snuder.

Og så er jeg tilbage ved talentet. Hvert eneste dyr, hund, rovdyr eller fugl, har sit eget skønne og charmerende udtryk. Og skønt fremstillingen forklares omhyggeligt, trin for trin, er den sidste udtryksfulde finish helt afhængig af den, der selv fornemmer charmen ved teknikken, materialet og de små detaljer.

Birgitte Krag Hansen har så meget styr på sit medie, nemlig nålefiltningen, at enhver, der får bogen i hånden, vil få lyst til at prøve kræfter med det at nålefilte. Hyggeligt, udtryksfuldt og et godt bud på et forløb i håndarbejde eller en temadag på for ekempel mellemtrinnet om skovens eller markens dyr.