Anmeldelse

Børnenes sangbog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Børnenes sangbog" giver genhør med mange gamle sange og ikke mindst sanglege. Sanglegene tilmed med koreografi, så man kan få genopfrisket legene. De er i bogen blandet med gode gamle børnesange, remser og nogle skillingsviser. Godt traditionelt materiale, men det er jo ikke begrundelse nok for at bringe lige netop dette udvalg. Sangene findes helt sikkert andre steder.

Det grundlæggende problem ved udgivelsen er, at det ikke fremgår, hvem der har foretaget udvælgelsen og efter hvilke kriterier. Man kunne tro, at to kriterier ligger til grund for udvælgelsen. Det ene er alfabetet. Det andet er alderen, for alt er mindst 40 år gammelt.

Det er i hvert fald at tage munden fuld at kalde den for børnenes sangbog, hvis man med det mener børnenes egen musik. Mange børn kender ikke disse sange, men forældre og bedsteforældre kan bruge bogen til at overlevere tidligere tiders børnesange ved en syng sammen-aften med børnebørnene. Har man ikke på skolen andre sangbøger med gamle sanglege, kan man overveje at anskaffe denne i et lærereksemplar.

Udstyrsmæssigt er det en flot bog. Stift bind, god typografi og skriftstørrelse og noder med becifringer. Illustrationerne af Charlotte Pardi er muntre, sjove og farverige og - i modsætning til teksten - i en moderne streg.