Folkeskolens leder:

Menneskerettigheder

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udenrigsminister Per Stig Møller har aldrig brudt sig om de ledende regeringspolitikeres aftale med Dansk Folkeparti om at slagte Det Danske Center for Menneskerettigheder. Mens han viste loyalitet udadtil, arbejdede han indadtil på centrets beståen - og på det principielt vigtige: at sikre centrets fortsatte uafhængighed.

Hvis det lykkes, er der flere grunde til at glæde sig. Først og fremmest fordi det er vigtigt at bevare vagthundefunktioneni et demokratisk retssamfund. Men også fordi forløbet viser, at regeringen kan påvirkes - med saglige argumenter og med pres.

Tilbage er slagsmålet med Dansk Folkeparti. Pia Kjærsgaard har truet med at genåbne finanslovsaftalen. 'Så må Nævnet for Etnisk Ligestilling nedlægges, for vi kan ikke acceptere, at udlændingeområdet går helt fri', lød hendes kommentar.

Dertil er der kun ét svar: Det handler ikke om udlændinge mod danskere, men om alles menneskerettigheder. Per Stig Møller har alle argumenterne, forhåbentlig har han også styrke nok.

-th