Folkeskolens leder:

Forfølgelse

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge gik Vordingborg Kommune helt grassat og meddelte, at man vil fyre lærernes tillidsrepræsentant på Svend Gønge-skolen!

Vordingborgs Skolevæsen og godt psykisk arbejdsmiljø er vel ikke uforenelige størrelser. Men praksis viser, at kommunens forvaltning har haft en megetuheldig hånd med personalepolitik og behandling af problemer. Modellen er tilsyneladende først at fornægte vanskelighederne - og så derefter at slå vildt om sig!

Nu vil man af med en tillidsmand, hvis eneste forsyndelse består i, at han insisterer på, at love, aftaler og overenskomster skal overholdes! DLF's formand, Anni Herfort, har karakteriseret kommunens handlinger temmelig præcist: 'Det ligner organisationsforfølgelse, og det ser ud, som om man har besluttet, at man vil af med en besværlig medarbejder, og så forsøger man bagefter af opfinde nogle anklager, som kan retfærdiggøre en fyring'.

Sagen er dybt tragisk. Man hænger en person ud, stempler ham og forsøger at ødelægge hans arbejdskarriere. Og det bliver hverken kaffe- eller frimærkekassen, man må ty til; regningen for en sådan fyring vil blive af farumske dimensioner - både i kroner og øre, i tabt prestige og i voksende problemer i hverdagen.

Fremover vil det blive vanskeligt at finde kandidater til tillidsposter i Vordingborg Kommune, med de problemer det vil give for det daglige samarbejde. Rygtet om de dårlige vilkår vil spredes, så det også kan blive vanskeligt at få kvalificerede ansøgere til ledige stillinger.

Vordingborg Kommune fører sig frem med magt og trusler om menneskeofring, men moralsk er det bystyret og forvaltningen, der er på anklagebænken.

Taberne bliver retssikkerheden, det psykiske arbejdsmiljø på Vordingborgs skoler og kommunens borgere.

-th

Læs også side 14

Kommunen fører sig frem med magt og trusler om menneskeofring