Besparelser trukket tilbage - i år

Til juni vil undervisningsminister Ulla Tørnæs offentliggøre kriterier for at få del i ny pulje

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det natlige forlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti den 5. februar betød, at de nye varslede besparelser på seminariernes studentertaxametre er aflyst - i år. Derimod består den tidligere regerings effektiviseringsbesparelse på 1,2 procent om året.

Tilsyneladende er også den nye regerings planer om betydelige nedskæringer i midlerne til kvalitetsudvikling på seminarierne og forskningstilknytning af de nye Centre for Videregående Uddannelser pillet af bordet. Men mens arbejdet med at formulere det endelige finanslovsforslag har stået på, har man i ministeriet kun villet oplyse, at 'alle besparelser på de videregående uddannelser i princippet er tilbageført'.

For de kommende budgetår er situationen en anden: 'De besparelser, der var annonceret, opretholdes, men pengene puttes i en pulje. Der vil komme en række kriterier, hvorefter man rundt omkring på institutionerne vil kunne få del i den pulje, det vil sige, at pengene er i uddannelsessektoren. De bliver tildelt efter nogle kriterier og prioriteringer, vi arbejder med. Det er vores mål at offentliggøre dem så hurtigt som muligt, men jeg håber at kunne gøre det til juni', sagde undervisningsminister Ulla Tørnæs fredag til folkeskolen.dk