Samling om en fælles skole

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Folkeskolen skal betone fællesskabet. Hvis det går i opløsning, så står det slemt til, for folkeskolen er det eneste, der er tilbage, hvor vi har et fælles udgangspunkt', sagde Socialdemokratiets skolepolitiske ordfører, Hans Peter Baadsgaard, i Aalborg i sidste uge på Kommunernes Landsforenings (KL) såkaldte Skolerigsdag, som samlede 1.100 kommunalpolitikere og andre skoleinteresserede.

Det samme mente de Radikales undervisningsminister Margrethe Vestager. 'Folkeskolen er en af de få fælles referencer for mennesker af alle slags, folkeskolen er måske den vigtigste kulturbærende institution og den store formidler af fælles værdier', sagde hun.

Formanden for KL's børne- og kulturudvalg, Else Kjøbstrup, Venstre, var enig. 'Folkeskolen er samfundets stærkeste kulturbærer, 88 procent af befolkningen slutter op ved at sætte deres børn i den', sagde hun.

Også DLF's formand lagde vægt på det fælles. 'Individualisme er godt, men ikke egoisme. Folkeskolen er en fælles folkeskole, og det skal kunne mærkes i skolens hverdag', sagde Anni Herfort.