Flemming Folmer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Natten til årets sidste dag døde overlærer Flemming Folmer, Abild, 58 år.

Gennem mere end 30 år var han ansat på Abild Skole efter to år i Kerteminde.

De første 29 år var så godt som uden sygedage, men desværre kom sygdom til at præge Flemmings sidste arbejdsår.

Alligevel kom dødsbudskabet både overraskende og chokerende, og mange flag blev denne dag sænket på halv stang i Abild til minde om en afholdt lærer, der havde virket så længe i sognet, at mange elever nu var børn af hans elever.

Flemming Folmers yndlingsfag var dansk, historie og sløjd, og som ivrigt medlem og kontaktlærer for Grænseforeningen sørgede han for, at mange elever kom til at opleve en cykeltur i Sydslesvig for at få historien ind på nærmeste hold. Hjerl Hede og hans elskede fødeø, Ærø, var også yndede rejsemål for hans klasser, idet det var hans faste overbevisning, at alle klasser mindst en gang om året skulle på lejrskole.

Også edb havde Flemmings store interesse. Han var blandt de første, som for mange år siden tog den nye teknik til sig, og det var helt naturligt, at det blev ham, som blev skolens edb-vejleder.

Flemming Folmers hjælpsomhed var uhyre stor, og årets skolekomedie løb aldrig af stabelen uden hans medvirken ved scene- og lydopsætning.

Det samme gjorde sig gældende ved utallige dilettantforestillinger, og årets Abild-revy i Præstegårdshaven til sankthans var utænkelig uden Flemming Folmers aktive medvirken.

Vore tanker går til hustru og kollega Helle samt børnene Carsten og Karin, der mistede en god og kærlig far i alt for tidlig alder.

Æret være Flemming Folmers minde.

Kollegerne

Abild Skole