Mennesker og kultur

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Australiens nyere historie har man ofte 'glemt', at der var et folk og en kultur, før kaptajn Cook stødte på det nordligste hjørne af Ozzy-land. Det gør man i dag meget for at råde bod på, blandt andet har 'the aboriginals' fået en del af deres landområder tilbage. På nedenstående sider kan man læse om Australiens oprindelige folkefærd:

http://www.ozramp.net.au/¡senani/aborigin.htm

http://www.ozramp.net.au/¡senani/austral.htm

Ovenstående Internet-ressource kaldet 'Ozramp' er et godt eksempel på, hvordan man kan formidle oplysninger om sit land via Internet. Siden er opbygget som en virtuel bog og henvender sig primært til engelsksprogede børn i alderen 10-14 år. Men grundet en massiv brug af visuelle effekter og et godt og enkelt sprog kan danske elever snildt hænge på. Hovedsiden findes på adresse http://www.ozramp.net.au/¡senani/mainpage.htm