Brugerbetaling skaber nøglebørn

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Folkeskolen er gratis, og da SFO'en (skolefritidsordningen) er en stadig mere integreret del af folkeskolen, bør SFO'en også være gratis. I hvert fald er det helt utilstedeligt at fjerne det gældende loft for forældrebetaling, sådan som Finansministeriet og Kommunernes Landsforening nu dikterer det'. Sådan siger formand for Forældreorganisationen Skole og Samfund, Thomas Damkjær Petersen, i en pressemeddelelse. Udtalelserne er rettet mod Finansministeriet og Kommunernes Landsforening, som har foreslået at fjerne det loft, der skal sikre, at betalingen for at bruge SFO ikke overstiger betalingen for fritidshjem.

'Når taksterne i SFO'en stiger til nye højder, kommer vi til at se flere seks-syvårige nøglebørn. Det går ud over de svageste og er i direkte modstrid med de løfter om et kvalitetsløft for folkeskolen, som kommunerne og Undervisningsministeriet har udstedt i aftalen 'Folkeskolen år 2000'. Som forældre må vi kræve, at hele folkeskolens tilbud er gratis, også skolefritidsordningen', siger Thomas Damkjær Petersen.