Lockout 10 år

Knockout – husker du lockouten?

Publiceret

Har du brug for at få et overblik over, hvad der egentlig skete tilbage i april for ti år siden, da alle overenskomstansatte lærere var lockoutet af deres arbejdsgivere i kommuner, regioner og staten? Eller vil du bare genkalde dig følelserne – både fællesskabet og frustrationerne – fra dengang, hvor tusindvis af lærere arrangerede demonstrationer og flashmob, strikkede halstørklæder til træer og uddelte hjemmebag til folk på gaden? Alt sammen for at gøre opmærksom på konflikten, som holdt dem fra at undervise.

Så kan du læse med i e-bogen “Knockout – Fortællingen om lærerlockouten” skrevet af to journalister på Folkeskolens redaktion, daværende chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen og journalist Jennifer Jensen. Bogen var, da den udkom i juni 2013, den første samlede fortælling om de 25 dage, som lockouten varede, og nu genudgiver Folkeskolen den i anledning af tiåret for lockouten.

Det er en dramatisk historie med helte og skurke. Bogen bygger på mange hundrede indlæg fra lærere, som skrev og lagde videoer på folkeskolen.dk, og på de flere hundrede artikler, som Folkeskolens journalister dengang skrev. Bogen følger også de to parters hovedpersoner, lærerformand Anders Bondo Christensen og KL’s forhandler Michael Ziegler, ind i Forligsinstitutionen. Ligesom bogen følger med hele den lange dag, hvor lovindgrebet fra politikerne på Christiansborg kom.

Du finder "Knockout - Fortællingen om lærerlockouten" på folkeskolen.dk/4707502

Powered by Labrador CMS