Anmeldelse

Disco

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Seks af de gode, gamle diskonumre arrangeret for vokal(er), keyboards, bas, trommer, guitar og blæsere i C, Bb og Eb.

Med titler som "I will survive" og "Lady Marmelade" vil sangene formentlig være kendt af de fleste musiklærere, og her fremlægges de således i overkommelige arrangementer; velklingende og meget tro mod de originale indspilninger.

Hver af sangene er ledsaget af en kort anvisning af sangens struktur og opbygning indeholdende forslag til forenklinger af blandt andet trommerne, der jo bare skal fungere i et diskonummer og som sådan derfor er meget afgørende. Et meget væsentligt og brugbart lille afsnit.

De enkelte sanges ophav præsenteres, ligesom de musikere og sangere, der nærmest er blevet synonyme med titlerne (eksempelvis "YMCA"/Village People), præsenteres.

Endelig beskrives, som en indledning til arbejdet med satserne, genrens historie kort og præcist over to sider: En væsentlig pointe at få med, både for den enkelte lærers opdatering og for at kunne bruge sangene i en pædagogisk sammenhæng; gode begrundelser for at arbejde med denne genre, der ofte omtales lidt nedsættende, men som forfatterne hermed vil rehabilitere.

Til materialet hører en cd, hvor de seks sange er indspillet. Velspillet, velklingende og meget brugbart som inspiration. Har man bare lyst til at lytte, bliver ønsket om den ægte vare dog meget hurtigt påtrængende.

Materialet angives at henvende sig til folkeskolens ældste klasser, valghold, gymnasiale uddannelser, seminarier med flere. Under hensyntagen til flere af sangenes meget enkle opbygning og akkordstrukturer vil jeg da mene, at også yngre, dygtige børn kan få stor glæde af materialet.