Jørgen Jäpelt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensioneret skolekonsulent Jørgen Jäpelt er død. En svær sygdom satte den 9. januar punktum for hans liv. Han blev 71 år.

Jørgen var en sjælden farverig personlighed. Han elskede debatten, og han elskede at provokere sine tilhørere - især de kvindelige!

Med bare fødder i snøreskoene, sin skarpe replik og en udpræget humoristisk sans gjorde han indtryk på alle, der var sammen med ham.

De sidste 20 år af sit virke arbejdede han som skolekonsulent i uddannelses- og erhvervsorientering ved Humble Centralskole på Langeland. Som hans kollega havde jeg, som mange andre, fornøjelsen af at være sammen med ham til en lang række møder og konferencer. Det var aldrig kedeligt!

Ofte fik man fornemmelsen af, at han afsporede diskussionen, når han tog ordet og fremførte et af sine overraskende synspunkter, men det var næsten aldrig tilfældet. Vi kom tilbage til emnet, efter at have fået et løft og et godt grin.

Når han var tilhører til et foredrag, sad han altid og gjorde notater - men det var kun tilsyneladende - han skrev brev til sin gamle mor! Hvilket ikke hindrede ham i at være en endog meget opmærksom tilhører til det, der foregik omkring ham. Det afslørede den efterfølgende debat.

Han havde et varmt hjerte og var sine venners trofaste ven. Han elskede at være sammen med mange mennesker, så var han på toppen. De gamle konsulenter husker, hvor festligt det var, når han den sidste aften på landsmødet gik på talerstolen og holdt forsamlingen i sin hule hånd under en af sine store, fabulerende taler.

Det var en vidunderlig blanding af kommentarer til mødets emner, uddrag af brevet til moderen og det særlige flyvske vid, der var så karakteristisk for ham.

Efter sin pensionering i 1991 beskæftigede han sig med politisk arbejde, ligesom han deltog i pensionistsamarbejdet i Langelands Lærerkreds.

Jørgen var et menneske, som gav meget. Han gjorde livet lidt morsommere at leve!

Bent Jensen

Rudkøbing