Naturvidenskab i børnehøjde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Nerver er en slags strikketøj, som Gud har hæklet os ind i. Når en tråd springer, bliver man gal og får et sygt udtryk i ansigtet'. Sådan siger Robert på syv år i Unni Lindells bog 'Kroppen består af vand og brød'. Og det kan være svært at holde styr på, hvordan det hele egentlig hænger sammen, når man ikke er så stor. Men på Experimentariums nye permanente udstilling 'Børnepavillonen' har børnene mulighed for at afprøve og udforske naturvidenskabens mangfoldigheder på deres egne præmisser. Udstillingen henvender sig især til de tre-seksårige og handler blandt andet om sanserne, proportioner og sjove fysiske fænomener. Man kan for eksempel gætte lugte, se sig selv med kæmpehoved eller som lang og lillebitte, teste, hvor mange skeer der kan hænge fast på en magnet, eller sende kugler af sted på en uforudsigelig bane.

Til udstillingen hører også et inspirationshæfte, så man kan arbejde videre med emnet, når man er kommet hjem. Flere oplysninger fås hos Experimentarium på telefon 3927 3333.