Agnes Benedikte Kristensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har mistet Agnes efter en længere periode med alvorlig sygdom. Hun var i gang med skolearbejdet igen efter en større operation, da sygdommen atter meldte sig, og hun til sidst måtte opgive kampen. Hun blev kun 53 år.

Agnes voksede op i Vadum og blev dimitteret fra Hjørring Seminarium i 1967. Herefter virkede hun som lærer, til børnene blev født. Først da de tre drenge var godt i gang med skolen, genoptog hun sit arbejde som lærer. Efter at have været vikar i Nørager Kommune, blev hun ansat ved Haverslev Skole i 1986, hvor hun gennem årene hovedsageligt virkede som klasselærer og i fagene dansk, matematik, husgerning og håndarbejde.

Hun var flittig og dygtig, vellidt og værdsat af elever, forældre og kolleger. Altid velforberedt og klar til at møde eleverne på deres præmisser. Klar til at gøre en ekstra indsats for sine elever og kolleger. Levede med i sine elevers glæder og sorger og arbejdede for at løse deres eventuelle problemer. På sin rolige, uselviske og hjælpsomme måde klarede hun mange af hverdagens små og store vanskeligheder for sine elever.

Ud over skolearbejdet virkede hun som tillidsrepræsentant, og som medlem af skolebestyrelsen og samarbejdsudvalget gjorde hun en stor og til tider brydsom indsats for sine kolleger og skolen.

Kolleger og specielt eleverne i den klasse, hun var klasselærer for, har svært ved at forstå, at hun skulle tages fra os. Agnes efterlader sig tre sønner og fire børnebørn. Også til dem går vore tanker i denne stund.

Kollegerne

Haverslev Skole