Spørgsmål og svar til DCUM

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Spørgsmål fra www.dcum.dk

Når der er rygeforbud på min skole, må der så ryges på skolen om aftenen? Der lugter tit grimt om morgenen, hvis der har været møde aftenen før. En enkelt gang har det været så slemt, at vi alle fik fri.

Elev i 5. klasse og en far

Svar: Der er rygeforbud i skoletiden på folkeskoler. Hvad der er tilladt på skolen uden for skoletid i forbindelse med møder og lignende, afhænger af den enkelte skoles holdning. Vi foreslår, at I på skolen får drøftet det rimelige i, at der lugter af røg, når I møder på skolen. Det er efter vores mening ikke i orden, at I som elever skal generes. Læs eventuelt lov om røgfri miljøer i offentlige lokaler, som trådte i kraft den 1. august 2001.

Hvad er et æstetisk godt undervisningsmiljø? Elev i 9. klasse

Svar: Når man taler om et æstetisk godt undervisningsmiljø, kan man starte med at spørge, om miljøet er rart at være i? Det har ganske enkelt noget at gøre med, hvilken stemning der er på skolen eller i klasserummet. Er der for eksempel rart, pænt og behageligt eller rodet, beskidt og slidt? Hvis det drejer sig om klasseværelset, kan man se på lysforhold, materialer på vægge og gulve

(forkortet).

Kan DCUM lave vores undervisningsmiljøvurdering for os? Skoleledere, lærere og rektorer

Svar: Nej. Men et gratis skema kan hentes som hjælp på nettet.

Desuden er der flere spørgsmål og svar om trivsel i klassen og mobning på www.dcum.dk