Ebbe Kjærbye

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med sorg har vi modtaget meddelelsen om, at vores tidligere kollega på Havdrup Skole, Ebbe Kjærbye, døde kort efter nytår. Vi vidste godt, at Ebbe havde været syg i de senere år. Han var dog meget åben med at fortælle om sin sygdom. Han afholdt sig heller ikke fra at deltage i hyggelige sammenkomster med forhenværende arbejdsfæller.

Ebbe Kjærbye kom til Solrød Skole i Solrød Kommune i 1978. På grund af skolelukning havde han sine sidste aktive år på Havdrup Skole. Her blev han hurtigt valgt som tillidsrepræsentant. Denne funktion og funktionen som lærerrådsformand var han i øvrigt godt kendt med fra tidligere ansættelsessteder. Det var ikke tilfældigt, at han var et oplagt valg til forskellige tillidsposter. Han var et naturligt samlingspunkt på lærerværelset, samtidig med at han både var meget vidende og interesseret i det, han beskæftigede sig med. Det hører også med i beskrivelsen af ham, at han kunne være slagfærdig på en skarp måde uden dog på nogen måde at skabe en dårlig stemning - tværtimod. Som underviser var han meget pligtopfyldende og både respekteret og afholdt i kraft af den selvfølgelige autoritet, der udgik fra ham.

Vi sender vores medfølgende tanker til hans hustru. Vi vil savne ham, men også med glæde tænke tilbage på samværet med ham - samvær, som han i høj grad tog initiativ til og prægede.

Æret være Ebbe Kjærbyes minde.

På vegne af kollegerne på Havdrup Skole

Jørgen Clausen