Skønlitteratur

De uhyggelige spøgelser

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Jörg Hagemann

Oversat af Mogens Wenzel Andreasen

Illustreret af Rudi Schedl

103 sider, 99 kroner

Branner og Korch

'De uhyggelige spøgelser' er anden del i en serie. Første del hedder 'Tyvene fra loppemarkedet'. Bogen kan læses uafhængigt af første del.

Den er oversat fra tysk. De tre hovedpersoner går i fjerde klasse. Tre venner, Maria, Markus og Karl, får en invitation til en ridderborg. På trods af en advarsel om at holde sig borte møder de op. Ridderborgen bebos af drengen Alex og hans bedstefar, ridder Arthur. Slottet er plaget af spøgerier. Den fattige Karl beskyldes for tyveri og kommer ikke hjem. De resterende to opklarer med hjælp fra klassekammerater både spøgerierne og tyveriet. Det var Alex, der havde iscenesat det hele, da han ikke brød sig om at bo på slottet.

Bogen er ganske spændende og let læst. De voksne er skildret klicheagtigt, drengen Alex er tegnet så ubehagelig, at det også nærmer sig en kliche. De tre hovedpersoner har lidt mere liv - den kvikke, eftertænksomme pige, den handlekraftige Markus og den følsomme Karl - tegnet lille og med briller. De sort-hvide illustrationer har et skitseagtigt præg og rammer bogens tone fint. Bogen er ikke den store litteratur, men den kan udmærket fungere som frilæsningsbog til elever omkring fjerde klassetrin.

Tove Kettner Heiberg