Netop nu

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

strammer det til på grund af lov om gennemsigtighed og åbenhed i uddannelserne, der træder i kraft den 1. juli i år.

De fleste lærere mærker ikke meget til det endnu, men skolelederne gør. Om ikke på anden måde så på den, at de bliver overøst med allehånde tilbud om it-systemer, der lige kan klare den lovs krav. Nå, ja - lige og lige. De fleste af systemerne kan og vil så meget mere end det. Men loven var åbenbart den snebold, der skulle til for at starte lavinen.

UNI-C har udarbejdet en portal med links til loven, skabeloner til det pligtige indhold på skolens hjemmeside og andet nyttigt baggrundsstof på www.emu.dk/gsk/, vælg it og Skolens hjemmeside.

En ting er at sørge for at offentliggøre givne informationer om skolen på nettet. Noget ganske andet er at indføre it-systemer, der ændrer rodfæstede arbejdsgange på skolen, i lærerarbejdet og i forhold til forældrene. Men det er præcis det, nogle af systemerne tilbyder. Det kan der være en del fornuft i, men sådanne ændringer kræver forberedelse og tænkning på flere niveauer. De gennemføres ikke med succes blot ved at indføre systemet.

En almindelig betegnelse for 'IT-løsningerne' er skoleportal.