Dokumentarfilm fra Palæstina

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'De besatte' hedder en ny dokumentarfilm, der handler om Palæstina og er lavet af Jørgen Flindt Pedersen. Han har fulgt de medvirkende gennem hele år 2002 i Gaza og på Vestbredden.

Filmen handler om fem palæstinenseres liv i deres 'besatte' hverdag. Samtidig er den en beskrivelse af palæstinensernes historie, siden de mistede deres land i 1948. Filmen handler om hadet og vreden hos folket, om undertrykkelse og besættelse, men også om livsglæde og kærlighed.

'De besatte' har premiere torsdag den 23. januar i Grand Teatret. Filmen distribueres af Det Danske Filminstitut til biblioteker, skoler og institutioner. Samtidig udgiver Forlaget Gyldendal Jørgen Flindt Pedersens bog 'Brylluppet i Ramallah - blandt de besatte palæstinensere i Gaza og på Vestbredden'.