Mindeord

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Birthe Høj, tidligere lærer ved Lindved Skole, er død. Birthe blev uddannet småbørnslærer fra det daværende Vejle Forskoleseminarium i 1971. Hun blev ansat ved Lindved Skole i 1972 som småbørnslærer, det vil sige som underviser af børnene i de yngste årgange. Senere videreuddannede hun sig på Danmarks Lærerhøjskole i linjefagene dansk og billedkunst og blev derefter ansat som overlærer ved Lindved Skole, indtil hun blev pensioneret i 1998.

I sin tid på Lindved Skole var Birthe klasselærer, dansk- og billedkunstlærer for en lang række elever på alle klassetrin.

Birthe var et musisk menneske, som lagde vægt på kunst og kultur. Det kom til udtryk i hendes arbejde for at give eleverne teater- og musikoplevelser og for at skaffe god kunst til skolen. Hun var et åbent og positivt menneske og var tillige en meget farverig person, som ikke gik af vejen for nye trends.

Birthe var en lærer, der udstrålede glæde og energi, og det betød meget for hende at skabe et fælles rum for alle i klassen og derved give eleverne en tro på, at de kunne klare opgaverne. Hun havde sine meningers mod i sin kamp for ligeværd og for de elever, der var fagligt udfordrede. Birthe var meget afholdt af sine elever og deres forældre. Som samarbejdspartner var hun ligeledes afholdt og højt værdsat af sine kolleger og af skolens ledelse.

Sammenholdet og fællesskabet omkring Danmarks Lærerforening var også vigtigt for hende, og hun mente, at det var naturligt og nødvendigt at slutte op om arbejdet med lærernes faglige og arbejdsmæssige forhold.

I mange år var hun aktiv sanger i Visens Venner i Vejle, og hun spillede gerne amatørteater, hvor hun også kunne bruge sin smukke sangstemme. I Lindved var hun i nogle år instruktør i Sognegårdsforeningens revy, hvor Birthe med sine særlige humoristiske evner kunne iscenesætte de morsomste episoder med sine medspillere. Birthe besad den skønneste selvironi og var et helt igennem autentisk menneske.

Birthe vil blive savnet blandt Lindved Skoles pensionister, hvor hun var en værdsat deltager i de månedlige sammenkomster.

Æret være Birthe Højs minde.

Powered by Labrador CMS