Mindeord

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tillid. Det er nøgleordet, når jeg tænker på Lars Stagaard, der mellem jul og nytår efter svær sygdom stille sov ind.

Lars nød stor tillid, da han i mange år af sine lærerkolleger på Bramdrup Skole var valgt som tillidsrepræsentant. Tillid nød han også blandt medlemmerne af Danmarks Lærerforening lokalt, idet han blev valgt som delegeret til DLF's kongres, ligesom han blev valgt som formand for DLF lokalt i Koldingkredsen. Tilliden og respekten for hans faglige indsigt rakte langt ud over hans arbejde i DLF. I 1992 blev han derfor ansat i Kolding Kommunes daværende Skole- og Idrætsforvaltning som pædagogisk-administrativ skolekonsulent. Et job, han bestred med stor faglig indsigt, engagement og omhu til gavn for elever, lærere og ledere i folkeskolerne i Kolding Kommune.

Lars var vestjyde i ordets bedste forstand. Tillidsvækkende, ordholdende, beskeden og arbejdsom. Han havde en legendarisk hukommelse fyldt med et fantastisk personkendskab. Lars kendte massevis af lærere ved navn på alle kommunens skoler. Det kom ham og alle os andre til gavn i vores daglige arbejde. Man skulle ikke tage fejl. Lars havde også humor og var en humørspreder i festligt lag.

Jeg har haft den store glæde at arbejde sammen med Lars både som lærer på Bramdrup Skole, som kredsstyrelsesmedlem i DLF's lokalafdeling og som kollega i Skole- og Idrætsforvaltningen. Jeg har virkelig værdsat samarbejdet med ham gennem alle årene. Lars var lærerne og folkeskolen en god mand. Han vil blive savnet. Mine varmeste tanker går til hans hustru, Betty, deres to sønner, Morten og Jakob, svigerdøtrene og børnebørnene.

Æret være Lars Stagaards minde.