De ekstra timer skal timerne skal være fagligt forankrede og lærerstyrede, fastslår Mai Henriksen forud for forhandlingerne om folkeskolereformen.
De ekstra timer skal timerne skal være fagligt forankrede og lærerstyrede, fastslår Mai Henriksen forud for forhandlingerne om folkeskolereformen.

Konservative: Nej til heldagsskole ad bagdøren

De Konservative er skeptiske over for dele af den folkeskolereform, som de nu skal i gang med at forhandle. SFO- eller aktivitetstimer midt på dagen vil være at snige heldagsskolen ind ad bagdøren, mener ordfører Mai Henriksen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Flere undervisningstimer i folkeskolen er en nødvendighed for at give eleverne de bedste fremtidsmuligheder. Og timerne skal være fagligt forankret og lærerstyret", skriver Mai Henriksen i et læserbrev til det kommende nummer af Folkeskolen og udtrykker skepsis over for de aktivitetstimer, som regeringen har lanceret i sit udspil til de reformforhandlinger, som går i gang i morgen fredag. 

"Lærerne skal bruge tiden på at undervise og ikke på at opdrage andre folks
børn", skriver hun også. "Manglende respekt over for lærerne og eleverne imellem er blevet et alt for stort problem. På samme måde som vi bekæmper
mobning i skolen, må vi også i folkeskolereformen sætte ind over for det normskred og den dårlige opdragelse, mange børn møder folkeskolen med".

Det øgede antal undervisningstimer, særlig i dansk og matematik, og  engelsk fra 1. klasse er derimod taget direkte fra den konservative juleønskeliste. Derudover går Mai Henriksen til forhandlinger med et ønske om en opstramning af de obligatoriske kanonlister i dansk og historie, hvor man sikrer, at eleverne eksamineres i kanonstoffet ved afgangsprøven.

Powered by Labrador CMS