Naja Dandanell starter 7. august i en nyoprettet stilling som debatredaktør på Folkeskolen.

Naja Dandanell er Folkeskolens nye debatredaktør

Folkeskolens debat og blogs skal være mere for flere, og det bliver den nye debatredaktørs vigtigste opgave. Naja Dandanell har blandt andet været på Skolemonitor, Jyllands-Posten og A4 Medier.

Publiceret Senest opdateret

Debatten om skolen er kernestof for fagbladet Folkeskolen. Uanset om det er lærernære blogs, skarpe holdninger eller kloge indspark fra forskere og skoleprofessionelle, så er det noget af det vigtigste stof for Folkeskolen.

Derfor investerer vi nu i at løfte både kvaliteten, gennemslagskraften og dialogen med skribenterne af både debat og blogs. Det sker med ansættelsen af en debatredaktør i en nyoprettet stilling.

I et stærkt felt har fagbladet Folkeskolen ansat Naja Dandanell, 36, som ny debatredaktør. Mange i skoleverdenen kender Naja Dandanell – og hun kender skoleverdenen særdeles godt. I 2017 var hun med til at starte Politiken Skoleliv, som skiftede navn til Skolemonitor. Her var hun souschef og redaktør i fire år.

I 2021 hentede A4 Medier Naja Dandanell fra Skolemonitor. Her har hun haft ansvaret for at udvikle A4 Medier og løfte det journalistiske indhold. Et hovedfokus var netop debatstoffet, blandt andet på A4 Uddannelse.

Før da har Naja Dandanell også dækket uddannelsesstoffet på Jyllands-Posten, ligesom hun har en fortid som politisk journalist hos både Berlingske og Information.

”Folkeskolens debat er unik, og det er en drømmeopgave for mig at få ansvaret for at løfte den sammen med alle de gode bloggere og debattører. Der er både de helt lærernære indlæg og de store skolepolitiske dagsordener. Det alle har til fælles er, at de ved, hvad de taler om", siger Naja Dandanell.

Folkeskolen har ikke tidligere haft en debatredaktør. Derfor får Naja Dandanell også i høj grad lov til at forme rollen selv.

Folkeskolen har knap 180 tilknyttede bloggere og 12 faglige rådgivere, som skriver på folkeskolen.dk, i de faglige netværk og i det trykte blad.

”Najas vigtigste opgave bliver at skabe et debatunivers, som både dyrker erfaringsudvekslingen mellem skoleprofessionelle, og samtidig kan sætte brede dagsordener. Debatten skal være mere for flere. Hvordan vi skal gøre det, det skal vi først til at finde ud af, men Naja er den perfekte profil til at løse opgaven", siger chefredaktør Andreas Marckmann Andreassen.

Naja Dandanell starter 7. august.