Tydelig ledelse, klar prioritering og en ny og værdibaseret kultur er noget af det, priskomiteformand Pia Gede Nielsen fremhæver Andreas Marckmann Andreassen for.
Tydelig ledelse, klar prioritering og en ny og værdibaseret kultur er noget af det, priskomiteformand Pia Gede Nielsen fremhæver Andreas Marckmann Andreassen for.

Folkeskolens redaktør er årets medieleder

Direktør og ansv. chefredaktør på fagbladet Folkeskolen Andreas Marckmann Andreassen har modtaget prisen som årets leder uddelt af Dansk Journalistforbund.

Publiceret Senest opdateret

Dansk Journalistforbunds specialgruppe for ledere har netop hædret chefredaktør og direktør for fagbladet Folkeskolen Andreas Marckmann Andreassen som Årets Leder.

Han modtager prisen for involverende og værdibaseret ledelse, som har skabt tydelige resultater både journalistisk, økonomisk og strategisk på mediet Markedsføring, hvor han var chefredaktør indtil nytår.

På bare ét år blev andelen af medlemmerne af foreningen Dansk Markedsføring, som læser det trykte magasin Markedsføring mere end fordoblet. Og andelen, som betragter mediet som ”vigtigt” eller ”meget vigtigt”, steg fra 42% til 68%.

”Det er svært at skabe så store forandringer på så kort tid. Det er endnu sværere at gøre det uden at tabe medarbejderne undervejs. Det er lykkedes for Andreas,” siger Pia Gede Nielsen, der er formand for priskomiteen og for ledergruppen i Dansk Journalistforbund.

”Årsagen til de markante resultater er tydelig ledelse, en klar prioritering og en ny og værdibaseret kultur på redaktionen. Alt sammen noget, som Andreas har arbejdet målrettet og strategisk med som leder,” fortsætter hun.

Andreas Marckmann Andreassen er stolt og glad for at modtage prisen.

”Ledelse er svært, sjovt og meget meningsfuldt for mig. Jeg elsker mit arbejde, og jeg føler, at jeg har udviklet mig meget i mine første 10 år som leder. Derfor gør det mig virkelig glad og stolt, at komiteen har valgt mig til at modtage prisen, og at nuværende og tidligere medarbejdere har peget på mig,” siger han.

Andreas Marckmann Andreassen tiltrådte som adm. direktør og ansv. chefredaktør på Fagbladet Folkeskolen 1. januar.

”Jeg har ofte arbejdet med transformationer som leder. Og jeg tror på, at værdibaseret ledelse er den bedste vej at gå, når man skal gennemføre store forandringer. Når alle bolde kastes op i luften, skal man have et sikkert værdimæssigt kompas, som ledelse og medarbejdere kan stå sammen om,” siger Andreas Marckmann Andreassen i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS