Sebastian Bjerril er igen nomineret til en fin journalistpris. I 2022 vandt han Anders Bording Prisen for samme afdækning.

Folkeskolen nomineret til fornem journalistpris

Folkeskolens afsløring af snyd og dårlige arbejdsforhold på Søndervangskolen er netop nomineret til Kristian Dahls mindelegat, som uddeles til et journalistisk projekt af en journalist under 40 år.

Publiceret Senest opdateret

For første gang er fagbladet Folkeskolen nomineret til den såkaldte 'lille Cavling-pris', Kristian Dahls Mindelegat, der siden 1962 er uddelt til en yngre journalist, der gennem 'lødigt journalistisk arbejde har skabt øget interesse og debat på sit fagområde'.

Det er journalist Sebastian Bjerril, der anerkendes for sit vedholdende arbejde med at afdække systematisk snyd og dårlige arbejdsforhold på Søndervangskolen i Aarhus, der ellers var kendt for at være enestående dygtig til at løfte sine elever fagligt.

> Læs alle artikler på folkeskolen.dk/søndervangskolen

Dækningen førte sidste år til, at skolelederen forlod sin stilling.

Udvalget bag mindelegatet skriver følgende om nomineringen af Sebastian Bjerril:

"Han har med præcision afdækket stærkt kritisable forhold på den århusianske skole, som ellers blev set som en foregangsskole i arbejdet med tosprogede børn og dens leder nomineret som årets dansker. Sebastian Bjerril har vist, at det hele var baseret på gennemført snyd. Og dermed har han afsløret den måske største skandale i folkeskolen nogensinde".

Sebastian Bjerril har tidligere modtaget priser for sin afdækning. I 2022 vandt han Anders Bording-prisen, som gives til den allerbedste journalistik blandt fagmedier og O-prisen, som gives til bemærkelsesværdig journalistik eller kommunikation i organisationer.

Fint selskab

Udover Sebastian Bjerril er to andre projekter nomineret til prisen. Det er journalist Mette Mayli Albæk, der er nomineret for sin bog 'Spionchefen' om Lars Findsen og Journalist og forfatter Frederik Tillitz, fotograf Anders Rye Skjoldjensen og fotograf Olafur Steinar Gestsson for bogen Russerne Kommer.

Det bliver offentliggjort torsdag den 2. marts, hvem vinderen bliver.

Læs mere om de nominerede til Kristian Dahls mindelegat.