
Her er den endelige redegørelse for folkeskolereformen
Resultaterne efter seks år med reformen viser, at resultatmålene med folkeskolereformen endnu ikke er indfriet, konkluderer den endelige redegørelse for reformen.
Ingen af reformens resultatmål er indfriet ved afslutningen af det program, der har fulgt reformen. Sådan konkluderer børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i den endelige redegørelse af folkeskolereformen.
Dagens redegørelse har været længe ventet, fordi Pernille Rosenkrantz-Theil gang på gang har udskudt offentliggørelsen.
"Der er fortsat udfordringer i folkeskolen. Desværre. Jeg tror, at vejen frem er, at vi politikere sætter os sammen med parterne i folkeskolen - og ser, hvilke knapper vi skal skrue på - og gør det med respekt for alt det gode, der sker i skolen. Folkeskolen har ikke brug for en ny, stor reform", udtaler Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelese.
Det er sjette og sidste gang, at en siddende undervisningsminister offentliggør en statusrapport, der tager udgangspunkt i reformens resultatmål, der er bundet op på de nationale test og trivselsmålingerne.
Læs også
-
Lærer til politikerne: ”Husk, det er præcis lige så nemt at flytte hvide middelklassebørn, som det er at flytte mine elever”
-
Lærerformand: SF vil sætte tempo på forandringen i skolen
-
Radikale: "Hvad skal det nytte at opsige forliget?"
-
Vejlederformand: Uddannelsesparathedsvurdering må ikke blive en sorteringsmaskine
Indholdet er redegørelsen kan næppe overraske. De bygger nemlig på allerede offentliggjorte testresultater fra test sidste forår, der på mange måder var en usædvanlig testperiode.
For testene blev udført kort efter skolernes første genåbning, og det var samtidig første og eneste gang, at testene kun blev gennemført af et repræsentativt udsnit af landets folkeskoleklasser.
Kommer samme dag som nyt initiativ
Det var også et af politikernes mål med reformen, at folkeskolen skulle blive bedre til at mindske betydningen af social baggrund i forhold til elevernes faglige resultater.
Men her må ministeren også konstatere, at elevernes køn, herkomst og forældrenes uddannelsesniveau fortsat har stor betydning for eleverne resultater i de nationale test.
Offentliggørelsen af den endelige redegørelse kommer samme dag, som ministeren sammen med organisationerne omkring skolen sammen lancerer initiativet 'Sammen om skolen'.
Initiativet blev lanceret her til morgen i en kronik i Berlingske, hvor de skriver, at der ikke er brug for nye, store reformer af skolen.